Guttedrøm om gulv, vegger og tak

Skisse av et enkelt krypinn i skogen.

Jeg har lenge hatt en drøm. Den er ikke veldig stor og mystisk; ca. 6 kvadratmeter – 3×2 meter, og halvannen meter høy. Ei lita koie, eller jordgamme, eller bare en simpel gapahuk, hvem vet, på et fint sted i skogen, med utsikt utover ei langstrakt myr.

Nå tror jeg faktisk at jeg har funnet stedet, og har så smått begynt å arbeide med saken, med grunneierens tillatelse. Det er unektelig en god følelse å føle seg pittelitt i slekt med Isak Sellanrå:

«Manden kommer gående mot nord. Han bærer en sæk, den første sæk, den indeholder niste og nogen redskaper. / …  / Han går og går, det er stilt for fugler og dyr omkring ham, stundom taler han et eller andet ord med sig selv: Åja Herregud! sier han. Når han kommer over myrene og til venlige steder med en åpen slette i skogen sætter han sækken ned og begynder å vandre omkring og undersøke forholdene, efter en stund kommer han tilbake, tar sækken på ryggen og går igjen, Det varer hele dagen, han ser på solen hvad det lider, det blir nat og han kaster sig på sin arm i lyngen…»

"... en født bærer, en pram gjennem skogene, å det var som han elsket sitt kald å gå meget og bære meget, som om det ikke å ha en bør på ryggen var en lat tilværelse som ikke var noget for ham..."

Én kommentar til «Guttedrøm om gulv, vegger og tak»

  1. Markens grøde er en fantastisk bok! På den forrige bloggen min skrev jeg faktisk et referat av boken. Hamsun skrev den vel mest fordi han var imot industrialiseringen av samfunnet vårt, et syn jeg til dels deler med ham.

    Jeg håper du får laget deg ei koie eller en gapahuk. Følelsen av å ha klart å bygge noe, helt selv, er ubetalelig. Og etterpå kan du kalle deg Isak. ;0)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.