Fjellbohemen

Bohem: «…en betegnelse brukt om enkeltpersoner som gikk sine egne veier, og ikke alltid forholdt seg til storsamfunnets og borgerskapets lover, regler og normer» (Wikipedia)

«Jeg bega meg til skogene fordi jeg ønsket å leve et liv i frihet og ettertanke, for å bli konfrontert med livets essensielle kjensgjerninger og se om jeg ikke kunne lære hva det hadde å lære meg, så jeg ikke ved livets slutt skulle oppdage at jeg egentlig ikke hadde vært i live. Jeg ønsket ikke å leve et halvdødt liv – livet er altfor dyrebart til det. Heller ikke ønsket jeg å dyrke resignasjonen før det var tvingende nødvendig. Jeg ville leve dypt og helt og suge all marg ut av livet, leve frimodig og enkelt ved å jage alt det som ikke var liv, på flukt, ved å skjære en bred skåre og la ljåen gå så dypt som mulig – og trenge livet opp i et hjørne og redusere det til dets mest nakne form»

Henry D. Thoreau (1817-1872)

Kjetil Svanemyr
2580 Folldal
Tlf. 957 61 939
Epost: ksvanemy@online.no

• • •

Hva jeg vil

Jeg vil hit, jeg vil dit
Opp og ned
Høyre og venstre
Framover, bakover
Nå. Da. Hver gang.
Det er dét jeg vil.
Djii haa!

6 thoughts on “Fjellbohemen”

 1. kom over siten din i dag, tilfeldig, via terje kleiven.
  dette er (noe av) det beste jeg har sett i denne sjangeren.
  unikt bra! og til betydelig ettertanke og inspirasjon
  dine artikler om Doseth og Alnæs, samt langsomheten, er KLASSE!
  RESPECT!
  hilsen fra en gammel fjellkar
  nå med høydeangst.

  torstein

 2. Hei endelig en side som interesserer meg. Har selv overvintret i en selvbygget jordgamme for 20 år siden snart. den var ikke så avansert som eksemplene på denne siden. Nå er jeg klar til å bygge en ny, vil bruke bjørk med plast med torv oppå der. Det som plager meg er at jeg ikke får fred, altid er det noen som plager meg og brenner ned mine bygg. Men denne gang har jeg en plass som ikke kommer til å bli oppdaget av kverulanter og paragrafryttere som vil jage alle som ligger på et sted i mer en 3 dager. Jeg vil gjerne legge ut bilder på denne siden dersom jeg får lov senere.

 3. Med stor fornøjelse læser jeg denne side. Fik min første slædehund i 1973, og har bosat mig et sted i Danmark hvor man kan træne 60 km på grusveje fra huset. Nu har jeg ingen hunde mere, men følger med og træner hunde i Femundsmarka om vinteren.
  Din tilgang til vind og vejr og dyr er interessant læsestof for mig. venlig hilsen John Pedersen

  1. Takk for hyggelig hilsen John :) Nettsiden har vært passiv og delvis nede en periode, men jeg prøver å pskyke meg opp til å komme igang igjen med skrivingen… Håper du har en fin vår i Danmark. Nå er det faktisk veldig vårlig her i den norske fjellheimen også!

 4. Hehe, så jo nå at du bor i Folldal…..komisk! «Om du kjenner til Grimsbu….(siste kommentaren min)»…litt for rask på avtrekkeren der.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *