Farvel, Kong Nikotin

Mine faste følgesvenner gjennom tre tiår: Kaffekoppen og tobakkspungen.

Det har vært et alldeles uoppslitelig kjærlighetsforhold gjennom tre lange tiår, og vel så det. Men nå er det slutt. Jeg har brukt nærmere en halv million kroner på deg, og du har gitt meg mange gode stunder, og jeg vet ikke om jeg med handa på hjertet kan si at jeg angrer. Gjort er gjort, og det vi hadde sammen kan ingen ta fra oss.

Men nå er det altså slutt.

Jeg vet ikke helt sikkert hvorfor det må bli sånn. En ting er det vanvittige pengesluket du utgjør. Men i bunn og grunn er det kanskje min egen helse som bekymrer meg mest. Jeg er ikke like sprek som jeg var i hine hårde dage, og du må nok ta noe av skylda for at jeg har blitt stadig mer kortpustet med åra.

Vi går hver til vårt, du og jeg. Jeg vil minnes alle nytelsene du ga meg med vemod, og ber om at du har meg unnskyldt mitt dramatiske farvel. Men tobakksfabrikanten som framstiller deg vil nok finne nye markeder hvor han kan framskaffe sin påkrevde profitt – fra meg får han ikke en krone mer. Nok er nok.

Nå soper jeg sammen ruskene som ligger igjen nederst i pungen og ruller meg en aller siste sneip. Jeg skal nyte stunden – og så kaster jeg deg i ovnen.

Farvel, Kong Nikotin!

(O´allmektige skaper, gi meg styrke til å være trofast mot mitt eget farvel!)

10 kommentarer til «Farvel, Kong Nikotin»

 1. Til trøst for andre svake sjeler: det gikk så som så med røykekutten. Jeg var nede i 1 – én – sigarett pr. dag i 2 dager, og holdt meg på rundt 5 sigaretter pr dag i et par uker. Men så skar det seg, og nå er jeg nesten oppe på gammelt nivå igjen. Men fan ta! Jeg skal gjøre et nytt forsøk!

 2. Åååå millioner lykke til – går det greit fremdeles?
  Håper jeg skal klare samle nok mot til å ta mitt farvel med den samme monarken…..;=)!

 3. Kan jeg gratulere deg med en røykfri uke?

  Håper du har vært sterk og avvist alle forsøk fra Kongen på å ta tilbake makta.
  Hold ut! Det kommer enklere tider…

  1. Jeg må være ærlig og si at nei, jeg har ikke vært helt røykfri, bare nesten… Men 3-4 daglige sigaretter (av den milde type som smaker nesten ingenting) er praktisk talt røykfritt i fht mitt tidligere inntak. Det føles ikke veldig vanskelig å kutte resten heller, og det er ingen tvil om at jeg SKAL bli 100% røykfri i løpet av de nærmeste ukene… ;)

 4. Grattis! Utvilsomt rette valget – selv om du sikkert vil angre innimellom… :-D

  1. Takk Elisabeth, jeg trenger alle de lykkeønskninger jeg kan få :P Må tilstå at jeg sliter fælt i dag. Men alt er en overgang, sa reven da han ble flådd.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.