Nå kommer skattefuten snart…

Ulrikke Lund må passe seg for skattefuten...

NRK vet å fortelle at «kjendisbloggere får fet lønn og større lepper«. Kringkastingen har intervjuet motebloggerne Ulrikke Lund og Lars Joten Tangen som begge tjener fett på bloggene sine. Ulrikke Lund tjener fra 40 – 100.000 kroner i måneden på sponsing, reklame og salg via bloggen sin. Kanskje ikke så rart at hun takker nei til å få slengt etter seg hva som helst slags kjøretøy:

– Jeg takket nylig nei til en sponset bil fordi det ikke passer med bloggprofilen min, forteller hun. Ulrikke Lund mener bloggen ødelegges hvis hun sponses av feil merker.

– Jeg kan heller ikke ta imot alle tilbud jeg får på grunn av skattenivået, legger hun til.

Lars Tangen bør heller ikke føle seg trygg når skattefuten kommer for å titte i klesskapet hans.

Lars Tangen har også svingt seg opp til toppen av hitlistene over norske bloggere ved å skrive om sminke og klær. Gaybloggeren forsikrer at han bare skriver om produkter han har sansen for. Han sprøyter restylane i leppene, og behandlingen får han gratis av en hudklinikk i Bærum.

– Jeg er fornøyd og klinikken får god reklame på bloggen, det er vinn-vinn, sier Lars og smiler (til NRK).

Men førstnevnte er inne på noe når hun kommenterer at «skattenivået» hindrer henne å ta i mot alskens tilbud som sponsorene vil prakke på henne. Nå varsler nemlig skattetaten at de vil se nærmere på den lukrative blogg-næringa. Fortsatt i flg. NRK:

Flere hundre tusen er registret som bloggere i Norge, og de fleste blogger på hobbybasis.
Men dersom du tjener gode penger på bloggen din, eller mottar gaver i stort kvantum, er det ikke lenger en hobby. Da blir du en selvstendig næringsdrivende med de samme skattemessige forpliktelsene som alle andre med eget firma har.
– Vi har en formening om at kanskje ikke alle er klar over at gaver kan være skattepliktige. Da mener jeg ikke vareprøver, men for eksempel de som mottar klær, solbriller, dyr sminke og andre ting, forklarer skatterevisor Magdalena Wood, i Skatteetaten til NRK.no.
Blogging er et av flere områder Skatteetaten har fokus på gjennom sin nasjonale satsning på e-handel, både gjennom å kontrollere og informere.
– Vi kan ikke akseptere at internett skal være en skatte- og avgiftsfri sone, legger hun til.

Også VG omtaler saken:

Her sier Wood at kartleggingen av skattepliktig bloggvirksomhet har stort fokus, og at letingen på de ofte uvitende «synderne» er i full gang. Akkurat hvordan kontrollene foregår, vil ikke Wood røpe. Men hun bekrefter at de rett og slett gransker de mange bloggene som finnes.
– Det er naturlig. Bloggene er jo ikke hemmelige. Mange synes kanskje det er skummelt at vi følger med, men det er jobben vår.

Nå anser jeg ikke faren som overhengende for at futen skal banke på døra mi med det første. I hvert fall ikke på grunn av inntektene fra den nesten usynlige bloggen min. Men på den annen side; i motsetning til Ulrikke Lund ville jeg kanskje ikke takket nei til en splitter ny bil. Eller la oss si en ATV eller hundeslede av aller siste modell. Hvis det skulle skje måtte jeg selvfølgelig gjøre en aldri så liten tilføyelse på selvangivelsen.

Men å sprøyte restylane inn i leppene? Vel, bortsett fra angsten for å få deformert etarhølet mitt ville jeg bli bekymret for om de kjemiske leppene ville fryse til en betonghard front når temperaturen kryper ned mot 40 og 50 minus, slik den gjerne pleier å gjøre på disse kanter vinterstid. I så fall skulle det vært en fornøyelse å kysse skatefutersken når hun kom for å hente pengene sine.

4 kommentarer til «Nå kommer skattefuten snart…»

  1. Men nå ser jeg at jeg hang meg veldig opp i biler og restylane, altså. Det var vel strengt tatt ikke det innlegget ditt handlet om, hehe. Kan tilføye at jeg ikke frykter at skattefuten. Enda.

  2. Selv har jeg ikke råd til å takke nei om noen kastet en splitter ny bil etter meg – men så ville vel ikke bloggen min tatt direkte skade av at jeg tok imot den heller. ;0)

    Jeg ville dog ikke hatt restylane i leppene…men restylane kan sikkert med fordel sprøytes inn andre plasser i ansiktet mitt. Så hvis noen der ute har litt restylane til overs – her er jeg! Det er viktig å ta seg godt ut når man er i villmarka. Og sånn. ;0)

    1. Jeg er 100% sikker på at du er best i naturlig tilstand uten tilsetning av kunstige «søtningsmidler» :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.