Koietur med slede

Hundeparkering ved koia.
Hundeparkering ved koia.

Endelig fikk jeg kjørt opp til koia med slede! Jeg har vært spent på hvordan det ville bli å sno seg opp lange bratte bakker og gjennom tettvokst skog og over humpete myrer med lite snø som enda ikke har satt seg.

Det gikk greit i dag takket være en halvmeter puddersnø som bremset kraftig med skutermatta hengende på slep. Men jeg tror jeg venter til etter neste snøfall før jeg prøver en ny tur – det ble vel heftig terreng, og jeg ble etterhvert mer og mer skeptisk til om jeg ville klare å komme velberget hjem igjen med sleden!

Ellers må jeg få lov til å skryte av hundene. Det har ikke blitt all verdens mange treningsturer den siste måneden. Nå har vi tre relativt tunge brøyteturer på rappen, og jeg trodde egentlig at det ikke ville være mye futt i dem da vi dro ut i dag. Men jaggu var det rikelig å gå på. Jeg sto stort sett på bakmeiene og koste meg mens bikkjene dro meg rett opp til topps på Kollutholen, og det er atskillige høydemetre rett opp i en halv meter snø. Ringo og Canis dro med seg hele bølingen på skikkelig slalomtur mellom furu og småbjørk oppover de seige bakkene. To og et halvt år gamle Canis har ikke veldig lang erfaring som brøytemannskap, men sammen med Ringo gikk han som ei kule! Veldig morsomt!

26 sekunders sledetur: Kamerbatteriet flatet desverre ut så det ble bare en kort videosnutt fra dagens koietur:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.