Endelig et slitesterkt kart

Den nye Norge-serien med kartblad i målestokk 1:50.000 fra Nordeca er laget for å tåle både vann og tøff bruk.

Hvor mange ganger har jeg ikke irritert meg over den elendige holdbarheten til papirkartene. Et par dagers uvøren bruk i litt fuktig vær har vært nok til til å gjøre kartet ubrukelig.

I dag kjøpte jeg et spennende kart i den nye Norge-serien fra Nordeca som skal være laget for å bli brukt mer enn en gang utendørs i all slags vær. Kartbladet 10073 dekker hele Folldalsregionen, fra Hjerkinn i nordvest til Alvdal Vestfjell i sørøst. Kartområdet er fordelt på for og baksiden av arket og dekker et område på 47×64 kilometer, med 2 kilometer overlapp mellom kartbladene.

I følge produsenten er kartserien er laget spesielt med tanke på aktivt friluftsliv. Hele Norge-serien blir utgitt i fire omganger á ca 50 kart – totalt 195 kart. De første kartene kom i desember 2011 og skal fullføres i løpet av høsten 2012.

Hele serien består av 195 kart. Sverige, Finland og Russland er godt dekket der de naturlig ligger innenfor kartrammen.

Kartene er trykket på et tynt plastfibermateriale som tåler vann og er vanskelig å rive i stykker. Kartene tåler store fysiske påkjenninger og vil være et perfekt kart for tur i all slags vær. Det påstås at kartene skal kunne krølles sammen til en ball og tvinnes til tau – og likevel være fullt lesbare når de brettes ut igjen. Jeg vil ikke gå god for den påstanden, men en liten test viser i hvert fall at det knapt er mulig å rive arket fra hverandre…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.