Påskestemning på Kollutholen før jul

Sjølportrett i 25 minusgrader.

Vinterens kaldeste dag i Folldal så langt: Termometeret på «Vestfronten» viste 23 minus seint på ettermiddagen da vi kom hjem fra 3-mils turen over og rundt Kollutholen, og i skrivende stund har kvikksølvet krøpet ned til 27 minus. Men i følge yr.no skal det snu utpå natta og langsomt krype oppover igjen.

På toppen av Kollutholen (1000moh) var det rene påskestemningen med sol og vidåpen blå himmel tidligere i dag. Fortsatt i minste laget med snø, særlig der vinden har fått tak – men det går greit med ikke altfor stort spann. I dag måtte Togo bli igjen hjemme med en øm og litt hoven bakfot; antakelig har han pådratt seg en liten betennelse etter at vi gjorde samme tur for et par dager siden. Sjansen for at hundene skader seg er stor når de løper i ulendt terreng med lite snø, med mye vierkratt, og hull og humper hele vegen.

Påskestemning før jul.
Kort stopp ved koia.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.