Tidlig en tirsdag morgen

Frostrøyken driver fra de 14 hundene til Jo Are Brennodden mens vi kjører langs en myrlendt skogsveg helt i østenden av Grimsmoen naturreservat.

Endelig kom vi oss ut omtrent samtidig; nabo Jo Are Brennodden og jeg, med hvert vårt hundespann, henholdsvis 14 og 8 hunder. Det ble en flott 2,5 mils tur, praktisk talt rundt hele Grimsmoen naturreservat. Et par minusgrader, nesten blank himmel og vindstille – en perfekt tirsdag formiddag.

Ettersom Jo Are er relativt fersk som hundekjører i dette området av Folldal så fikk han et par morsomme aha-opplevelser ettersom vi kjørte noen løypevarianter han ikke har prøvd før: Først en sveip helt ut mot Grimsa som renner ned dalføret sør for Grimsmoen, og seinere en krokete omveg fra Grimsmotjønnene og helt ut til bredden av Folla der den passerer Follsmoen.

– Dette løypenettverket er bare helt fantastisk! Her kan du kjøre mil etter mil nesten bare på mosegrodde jordveger, mente Jo Are.

Han trener mer enn meg og har så smått begynt å bruke sokker for å spare bikkjelabbene. Men etter dagens løypeoppdagelser der  vi konsekvent unngikk grusveger nesten hele turen kan han muligens pakke bort igjen sokkene fram til snøen kommer og de virkelige langturene begynner.

Jo Are Brennodden under vanningspause ved Grimsmotjønnene.
Dagens treningstur gikk langs bortgjemte skogsveger innenfor Grimsmoen naturreservat. Dette er en særpreget landskapsområde med et stort antall dødisgroper og et sammenhengende teppe av reinlav i skogbunnen. Et omfattende nettverk av lite brukte skogsveger på kryss og tvers gjør at man kan kjøre flere mil innenfor et område på noen få kvadratkilometer. Rondane i bakgrunnen. (Bildeutsnitt fra Google Earth)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.