Skitprat fra Finnmark

I følge varaordfører Hartvig Hansen mener det stinker bæsj i månedsvis etter Finnmarksløpet. (Foto: Guro Storskjaer / Finnmarksløpet på Facebook)

Varaordfører Hartvik Hansen i Tana kommune kaller Finnmarksløpet for kontrollert dyreplageri, og irriterer seg over å måtte bruke de samme skuterløypene som hundene har gjort fra seg i.

– Det lukter skit og djevelskap én hel måned etter at hundene har løpt gjennom skuterspor i kommunen, og det tar vekk gleden for meg som kjører skuter. Ikke kan jeg se at hundekjøring er spesielt miljøvennlig heller. Det brukes tusenvis av liter med bensin for å kjøre opp én trasé. Hadde det enda vært én trasé som vi skuterkjørere også kunne bruke, hadde det vært litt bedre, sier han avisa Sagat.

Andre tar den illeluktende ytringen med stoisk ro. Roger Dahl, også kalt «Mr. Finnmarksløpet», vet ikke om han skal grine eller flire over uttalelsen til Hartvigsen:

Hundekjøring er kanskje ikke så økologisk/bærekraftig som vi skulle ønske?

– Jeg vet ikke om jeg vil ha en reaksjon på et slikt utspill. Det er jo masse dyr i skogen, og man møter vel på elgskit, og annen skit. Det er ikke mulig å plukke opp all møkken som detter ut av hundene på veien. Det blir bare komisk, sier Dahl. til NRK.

Men den ilske varaordføreren fra Tana kan likevel ha et aldri så lite poeng når han reiser spørsmål ved om hundekjøring er så miljøvennlig som mange gjerne vil ha det til. Mye taler for at svaret er litt mer komplisert enn vi skulle ønske.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.