Sledetur rundt «Lille Femundsmarka»

Jeg har tidligere her på bloggen skrevet om det jeg kaller «Lille Femundmarka»:

«Jeg har funnet mitt område, som jeg i mitt stille sinn kaller «Lille Femundsmarka». Navnet kom naturlig ettersom området har mange av Femundsmarkas karakteristika, med mye gammal furuskog og småkupert, skrinn skogsbunn.»

Videoen øverst viser litt av det Femundsaktige landskapet sett fra hundesleden. Turen går rundt Kollutholen og innover Mjovassdalen til Bjønntjønna og Tangsetra, deretter opp Tverrbekkdalen til høgfjellet, ned til Døltjønna og ned igjen Såtålia til Grimsdalen og Folldal.

Rundturen er på fem mil og gir smakebiter av hva området har å by på; glissen furuskog, åpne myrer, tjønner, bjørkekledde lier – og nakent snaufjell.

Det er godt mulig at noen reagerer på sammenligningen med Femundsmarka, men for meg er det mange nok paralleller til at jeg synes betegnelsen «Lille Femundsmarka» står seg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.