Sesongstart i Mellombekken

Mellombekken er ei idyllisk naturperle rett utafor huset mitt.
Årets første ørret fanget i Mellombekken

Årets første ørret i Mellombekken – en pen liten ørret på et par hekto, tatt på mark. Den vesle Mellombekken danner ei lita tjønn rett utafor huset mitt, og der vaker det heftig fra ørreten hver eneste sommerkveld. Faktisk tror jeg dette må være en av de beste og sikreste fiskeplassene i Folldal, så det er litt merkelig at det knapt fiskes der.

Jeg kan desverre ikke svare på spørsmålet om ørreten er velsmakende. Ettersom jeg ikke er spesielt glad i fisk sjøl, så ender fangsten som regel som hundemat, eller på middagsbordet til nabofrua. Hun fikk et flott eksemplar på vel 800 gram av meg i fjor, men hun påsto at den ikke smakte spesielt godt. Kanskje var den for gammal og seig i kjøttet, eller kanskje er det for mye myrvatn i bekken. Fisk har jeg virkelig ikke peiling på!

Kveldsstemning ved Mellombekken.

For noen tiår siden ble det drevet storstilt oppdrett av regnbueørret i Mellombekken. Fortsatt er restene av oppdrettsanlegget synlig i form av dambygninger oppetter langs bekkedalen, og muligens går det fortsatt det igjen en og annen regnbueørret. Jeg så en forferdelig diger rugg som vakte oppi Sagdammen for et par år siden. Den må ha vært flere på flere kilo, og skal ha blitt observert av flere. Men antakelig er det for gammal og klok til å bite på dumme meitemarker som flyter omkring i vatnet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.