Torvlegging på koietaket

Koiebyggeren med et praktfullt torvflak i hendene.

I dag har koia fått torvtak, et praktfullt dekke av naturtorv i to lag. Først et lag som er lagt opp-ned og på toppen et lag med en fin blanding av lyng, lav og mose, alt sammen naturligvis henta fra nærmeste nabolag. For å unngå at takkonstruksjonen skal råtne ligger det en lag med knotteplast som sørger for at all fuktigheten bli drenert.

Det er ikke størrelsen det kommer an på.

Nå gjenstår det å gjøre ferdig forblendingsmuren av naturstein og «pynte» litt rundt veggene utvendig. Så skal det legges et enkelt golv innvendig og lages et lite sengeleie og en vindusbenk, og kanskje blir det plass til et lite ildsted også.

Hilde Haslum

Min gode venninne Hilde Haslum gjorde en mannsjobb (!) med  å skjære torv og legge torvflakene i dag. Hilde er sivilarkitekt og har kommet med konstruktive innspill og velmente forslag undervegs i byggeprosjektet, og det er ikke usannsynlig at hun kommer tilbake for å inspisere byggverket når det står endelig ferdig.

Hilde har gjort klar et torvflak til hyttetaket.

Foruten å være mer enn gjennomsnittlig interessert i arkitektur og bygningskultur er hun også en eminent litteratur-konsulent. Vi har diskutert og analysert Thoreaus «Walden» opp og ned og att og fram ved mange anledninger, og nå jobber vi sammen om en oversettelse av «Walking», også det en tekst av Thoreau. Det vil si: Hilde oversatte hele teksten før jeg rakk å finne fram blyant og skriveblokk, så nå gjenstår det for meg å bare komme med kommentarer og forslag til justeringer av teksten. Når det prosjektet er unnagjort blir det kanskje publisering i en eller annen form.

Video fra torvleggingen:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.