Vakker vinter i Dørålen

En vakker hvit vinterdag i Dørålen ved foten av av Rondane.

I dag fikk jeg vinterens første sledetur rundt Veslkringla og Dørålen i fullt dagslys. Og for en dag! Vindstille, sol fra blåblank himmel, 15 minusgrader og flotte løyper. Ikke et negativt ord om Einunndalen og Kakelldalen nå, men jeg må bare nok en gang slå fast at Dørålen er det vakreste Folldalsnaturen har å by på. Dette området har alt; djupe furuskoger, glissen bjørkeskog, store, åpne myrer og nakent høgfjell – og store deler av turen ser en rett imot den gedigne tinderekka i Rondane med Høgronden som Folldals Matterhorn.

Som jeg har nevnt ved et par anledninger tidligere: Ennå er det ingen andre hundekjørere som har oppdaget dette paradiset. Bortsett fra familien Langtjernet (Kristin, Jørgen og ungene Eirik, Nora og Ingri) som kjører denne rundturen titt og ofte og sørger for at løypa er godt farbar.

Jeg har ikke noe i mot å slippe køkjøring i hundeløypa, men det er god plass i Dørålen og det fristende å oppfordre flere til å legge turen rundt Veslkringla, og gjerne innover mot Dørålseter også etterhvert som snøforholdene tillater det.

Her er en liten videosnutt fra dagens ekspedisjon:

Én kommentar til «Vakker vinter i Dørålen»

 1. Hei Kjetil!
  Dette vekker gode minner! Det finnes knapt et finere sted enn i Dørålen, det måtte være hvis en ønsker litt mer dramatiske omgivelser og da er de like ved: Verkilsdalen.
  Desverre er jeg for sjelden på disse kanter, og innrømmer gjerne at jeg misunner deg disse turene!

  Selv er jeg vokst opp på andre siden av disse mektige fjellene, men etter barne- og ungdomsår på Otta flyttet jeg til Drammen/Lier.

  Tok toget til Røros for et parr uker siden (!), og fikk jo se fjellene fra din side. Det er like fint til alle årstider, men høsten i Dørålen er toppen!

  Fine sider du har Kjetil med artige tekster og nydelige bilder/video!

  Beste hilsner fra Lier
  Ivar Grønn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.