Alt skal selges

Som en konsekvens av at jeg har kjøpt seilbåt og lagt planer for å bosette meg i båten har dagen og timen kommet for å legge ut for salg praktisk talt alt jeg eier og har av jordisk gods.

Les oppdatert beskrivelse av eiendommen og huset nederst i innlegget. Ingen avgjørelse om salg av huset vil bli tatt før tidligst i slutten av juni.

Det er en rar følelse, både vemodig og lett på samme tid. En av mine ideologiske forbilder hva livsførsel og verdier angår, Henry D. Thoreau, mente at intet menneske burde eie mer enn han kan bære på sin egen rygg.  Pakk sammen tipien din og dra dit du vil, der finner du akkurat nok friskt gras til å fø ei ku. Mahatma Ghandi etterlot seg bare ei suppeskål og et par brilller da han sa takk for seg, og hvorfor skal jeg være mer grådig enn et så gedigent menneske som han? Man blir ikke et helt menneske før man slutter å sutre over alt man ennå ikke har skaffe seg.

Jeg skal ikke oppholde leseren med unødig tomprat nå, så derfor går jeg rett på sak:

Artic Cat 500 ATV
Artic Cat 500 ATV

Arctic Cat 500 ATV

SOLGT

 

 

 

Aluminiumslede 03
Aluminium hundeslede med Tim White ski

Aluminium hundeslede med Tim White ski + sledetrekk, 2 stk. anker, div. linesett og seler

NY prisantydning: kr. 8.500,-. Gi bud!

Se annonse på finn.no

 

Treslede 02Treslede med knekte ski

Godt brukt treslede, type Oinakka (tror jeg) med to knekte ski som må skiftes.

NY prisantydning: kr. 1.500,-. Gi bud!

Se annonse på finn.no

Fjellpulk 02Hundepulk med piggbrems

Enkeltdrag med bøyle følger med. I god stand.

NY prisantydning: kr. 2.000,-. Gi bud!

Se annonse på finn.no

•••

Seks av sju hunder skal også selges, men her er det påbegynt en prosess som gjør at jeg er usikker på hvem som skal kjøpe hvilke hunder til hvilken pris. Jeg er ubeskjeden nok til å hevde at flere av hundene har potensiale til å gå inn på hvilket som helst norsk  hundespann, uansett hvilke ambisjoner den nye eieren måtte ha. Raske, godlynte storspisere med god pels, solide poter, med et sosialt og harmonisk lynne som gjør at de vil tilpasse seg livet i en ny hundegård helt uanstrengt. Andre av dem er mer usikre ifht for eksempel hundremila i Finnmark, men vil være praktfulle som kommandoledere og arbeidshester på femtimila. To hunder er litt sky og vil få det best  om de kommer til en liten kennel med en klok eier, som har tid til og interesse for å gi dem den tryggheten de trenger for å fungere optimalt. Ingen av hundene har hatt alvorlige, langvarige skader eller sykdommer.

Samtlige hunder er ferdig opplærte kommandoledere. Jeg praktiserer konsekvent å aldri kjøre to turer etter hverandre med de samme hundene i front. Jeg vet oppriktig talt ikke hvem av dem som er de beste lederhundene, de er like pålitelige og gode alle sammen. Jeg har aldri kjørt de aller lengste hundeløpene, men jeg har aldri ønsket meg eller forestilt meg at jeg kunne hatt bedre hunder.

Salgsprosessen er allerede påbegynt, men ikke avsluttet. Derfor ønsker jeg kontakt med potensielle kjøpere, som kan dokumentere eller vise til referanser som bekrefter at de har et tillitvekkende og velrennomert hundehold.

Prisnivået på hundene vil være helt normalt, mer i nedre enn øvre skikt.

•••

Hus og hundegård på "Vestfronten" i Folldal.
Hus og hundegård på «Vestfronten» i Folldal.

Og så er det huset. Det er gammelt, fra mellomkrigstida, 4-toms tømmerkasse, kledd utvendig med stående panel, innvendig med malte plater i første etasje, trepanel i andre etasje. Det er unektelig diverse som må gjøres, men ikke verre enn at en nevenyttig eier kan få seg en bolig eller hytte til en svært gunstig pris.

Fra stua.
Fra stua.

Det beste salgsargumentet mitt er kanskje beliggenheten, særlig med tanke på aktivt friluftsliv av alle slag.  Også her våger jeg å være ubeskjeden: Det røde huset i skogkanten har antakelig Norges beste barmarksløyper, milevis av skogsveger med stort sett mykt naturlig underlag, som skapt for hundekjøring og hestesport. Og vinterløypene er kanskje de beste og mest varierte i hundekjørerbygda Folldal. (Spør Jo Are Brennodden om dette stemmer!) I motsetning til mange andre kenneler i bygda har jeg løyper i absolutt alle himmelretninger rett ut fra hundegården: mot Rondane, Alvdal Vestfjell, Grimsbu/Einunndalen, Dalholen/Hjerkinn/Dovrefjell.

Men som sagt, det er diverse som må gjøres med huset, og derfor antyder jeg en salgspris på kr. 400.000,-. Får jeg ikke den prisen, så velger jeg heller å leie ut. Ta kontakt dersom du ønsker nærmere beskjed.

Kart med vegbeskrivelse fra Folldal sentrum til eiendommen (ca 3km):

Ta kontakt pr. tlf 957 61 939 eller epost dersom du er nysgjerrig og vil vite mer.

Les nærmere beskrivelse av eiendommen og huset nederst i innlegget.

Hus, hage og hundegård.
Hus, hage og hundegård.

2 kommentarer til «Alt skal selges»

 1. Hei, jeg ville gerne vide lidt mere om huset. Hvor stort er deti m2,hvor stor er grunder? Er der el og vand indlagt og er tsget i god stand? Har du mon flere billeder af det?

  På forhånd tak!

  Susanne

  1. Jeg har desverre ikke rukket å få lage et vanlig salgsprospekt eller annonse enda, det kommer forhåpentligvis i slutten av juni når jeg er tilbake fra den planlagte seilturen. Men grunnflaten på huset er et sted mellom 85 og 90 kvadratmeter. Innlagt vann fra kommunalt ledningsnett, avløp til privat septiktank (tømming en gang årlig er inkludert i kommunale avgifter), vanlig 220V elforsyning, ganske raskt ADSL bredbånd.
   Halvannen etasje: Førsteetasjen består av et romslig kjøkken (ca 28 m2), ganske koselig stue (ca 30 m2), arbeidsværelse/gjesterom ca 9 m2), helt nytt bad med varmekabler i gulvet (ca 7-8 m2). Kjøkkenet må totalrenoveres for å bli noenlunde uptodate (nytt golv, nye benker), men har fungert helt ok til mitt bruk…
   2. etasje: Gang med tre boder, to soverom á ca 16-17 m2) med panelte vegger. Ingen renovering er nødvendig.
   Vedfyring i alle rom unntatt gjesterom i førsteetasje.

   Yttertaket bør skiftes og isoleres.
   Grunnmuren har noen setningsskader som bør repareres.
   Dreneringsgrøften fra septiktanken må re-etableres.
   Pipa over tak bør pusses og pipehatt bør monteres.

   Noe av reparasjonsarbeidene kan jeg påta meg å gjøre for en rimelig penge for ny eier, evt med innleid hjelp av fagfolk (yttertak og muligens kjøkkengolvet).

   I tillegg til hovedhuset:
   Ett uthus med to rom (verkstedbu og hundeforrom med to frysere)
   Ett uthus ca 20 m2 til lagerbruk.
   En liten garasje/uthus til lagerbruk
   Ett vedskjul.
   Tomten er ca 2 dekar. Hundegården er på ca 150 m2, med rikelig plass til utvidelse. Hundegården kan sikkert bygges ut til 50 hunder (!) hvis man får tillatelse av naboer/grunneiere. Gode muligheter for å etablere turisthundekjørings-virksomhet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.