To klassiske seilasfilmer

Inspirert av en kommentar under innlegget «Klumpen i magen» legger jeg ut to videoer som er egnet til å sette igang de helt store drømmene.

Jean du Sud.
Jean du Sud.

Den ene er en trailer til det som mange mener er den beste filmen om seiling som noen gang er laget: Jean du Sud seilte alene jorda rundt i en 30 fots båt og gjorde opptakene med 16 millimeter-utstyr. Filmen har fått en lang rekke internasjonale priser. Hele filmen kan lastes ned som video on demand fra vimeo.com.


With Jean-du-Sud Around the World – Trailer from SailFlix on Vimeo.

Laura Dekker.
Laura Dekker.

De mest interessante delene av den andre filmen er tilgjengelig på youtube.com og omhandler 14 år gamle Laura Dekker, som i januar 2012 ble den yngste som har seilt jorda rundt. Filmen gir også et innblikk i tumultene som foregikk i forkant av den spektakulære rekordseilasen:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.