Nå også med «lightbox»

Folldal kirke i vinterlys.

Jeg driver stadig og tester ut diverse teknologiske finurligheter til denne bloggen. I de siste dagene har jeg utforsket diverse Google-muligheter, blant annet Google analytics (for å analysere trafikken), Adwords (annonsering på andre nettsider) og Adsense (inntektsbringende annonser på min egen blogg). Om noen skulle finne en annonse for Djiihaa ute på nettet, eller stusse over den svære annonsa i den venstre av de to sidespaltene, så er altså dét forklaringen; en måte å finne ut av hvordan ting fungerer…

Det siste er at jeg har installert en såkalt lightbox-plugin. Den virker slik at når du klikker på et lite bilde, så popper det opp en større utgave av bildet på skjermen, uten at du forlater sida og må bla deg tilbake. Når du først har klikket på ett bilde, så kan du bla deg gjennom alle bildene på sida.

For de mer teknisk interessert kan jeg legge til at denne bloggen er bygd opp på en såkalt wordpress.org platform på eget domene og webhotell, med en PageLine sidemal som utgangspunkt – i motsetning til de mer vanlige og enklere wordpress.com bloggene, der alt innholdet ligger på en wordpress-server. Litt mer fikling, men flere muligheter.

Så kan jeg også nevne at i følge blogglisten Bloggurat er djiihaa.com akkurat nå rangert som den 4. mest besøkte bloggen i kategorien «friluftsliv», nr. 8 i kategorien «natur» og nr. 12 i kategorien «livsstil». Men akkurat de rangeringene er det kanskje greit å ta med en klype salt – det er fortsatt langt opp til divisjonen der du finner Therese, Voe, Annais og de andre rosabloggerne – de virkelige livstilkunstnerne …

Bildene på denne sida er viser lightbox-funksjonene i praksis.

Eksos i motlys.
Huset til naboen.
Islandshester.
Frostlandskap langs Mellombekken

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.