Vinterstemning uten snø

Landskapet er kledt i hvitt, men det tynne snølaget er ikke særlig egnet verken til sledekjøring eller skiturer.

Vinteren lar vente på seg. Det vil si; kulda har kommet, men det vesle vi fikk av snø i begynnelsen av oktober forsvant igjen etter flere mildværsdager i slutten av måneden. Nå ligger det bare et tynt lag av snødryss og rim på hardfrossen skaresnø og speilblank isholke. Men litt snø er tross alt bedre enn ren barfrost når termometeret kryper ned mot 30-tallet.

Islandshester er kledd i vinterpels og ser ikke ut til å plages av 30 minusgrader.

Naturen er både skjør og brutal og vakker når den såvidt puster og ånder i de blå timene mellom natt og dag. Men sola sniker seg over himmelranda noen timer midt på dagen og da gjelder det å få med seg det sløraktige, myke lyset så lenge det varer. De nattsvarte timene fram til neste dag er både lange og kalde.

Når kulda fester grepet skapes det en poetisk ro over alt som lever. Alt er satt på vent. Dagene snegler seg av gårde mens vi ser fram til solsnu og varmere tider. Men enn så lenge lever vi i og med naturen og nyter blikkstilla slik den er. Det er ingen ting som haster. Årstidene går sin gang slik de alltid har gjort, og våren kommer når den kommer.

Se flere vinterbilder HER.

20121203-181150.jpg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.