Smått er godt

Om koia er lita så er det greit at fasaden ser presentabel ut.
Innimellom utearbeid og småturer er det fint å sette seg ved vindusbenken og vente på skrivelysten...

I helga har jeg endelig fått fiksa opp fronten foran koia; trapp av naturstein og et lite bed av lyng og mose oppunder framveggen. Det ble så fint at jeg måtte klappe meg sjøl på skuldra si flink gutt, Smått er godt! Koia må være en av Norges minste, men ikke desto mindre er jeg glad for det lille krypinnet. Jeg kan ikke forestille meg at jeg hadde vært mer fornøyd om byggverket hadde vært 200 kvadratmeter. Tvert i mot, jeg synes oppriktig synd på Røkke og andre eiere av storslåtte feriepalasser som aldri får oppleve den rare gleden over det bitte lille og enkle.

Det blir litt å pusle med rundt omkring utover sommeren også. Flere steiner skal legges på plass, flere torvflak skal skjæres til og danderes, takrenne og vindskier skal monteres – småplukk som kan gjøres nå og da når det passer sånn. Det er fint å ha et sted å gå til hvor man kan gjøre mer enn å bare sitte på ræva og glane.

Koia ligger diskret til i terrenget. Etterhvert som det gror til rundt veggene skal den bli stadig mer usynlig.

4 kommentarer til «Smått er godt»

  1. Jeg er en tilfeldig dansker, i Norge, med interesse for natur, det simple livet, og hyttebo. Kom tilfeldigt forbi koia din via noen bilder på google, og måtte bare skrive at den var fin og inspirerenne!

  2. Hei, tittet innom da jeg så du linket via småhytteartikkelen! Blir kjempefint når det har fått vokst seg til igjen rundt ja, fin hytte!

  3. «Less is more» + «God is in the details»
    Ludwig Mies van der Rohe (tysk-amerikansk stjernearkitekt, 1886-1969)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.