Pitbull husky

Hvis Bror hadde hatt forstand til å studere sitt eget speilbilde ville han antakelig blitt i enda dårligere humør enn det han var etter å ha blitt angrepet av et uidentifisert, giftig insekt...

Neida, jeg har ikke kryssavlet husky og pitbull, det ser bare sånn ut. Det er stakkars Bror som har fått ny look i anledning våren. Forklaringen er litt usikker, men antakelig ble han stukket eller bitt av et insekt eller muligens en våryr hoggorm i skogen i dag.

Bror har fått midlertidig ny look.

Forandring fryder heter det, men Bror satte ikke særlig pris på forvandlingen, i hvert fall ikke smertene som fulgte med. Det startet med en lite utposning under kjeven og utviklet seg snart til en hevelse som omfattet hele snutepartiet. Til slutt bar det til doktor Dyregod, som fant det tryggest å gi ham en solid injeksjon cortison, pluss utskriving av en femdagers antibiotikakur.

Medisineringen ser allerede ut til å virke – den stakkars hunden har i hvert fall litt mindre vondt og nyter en avslappende rekonvalesens på stuegolvet og slipper forhåpentligvis varige mén av hendelsen.

Men det er fortsatt et uoppklart mysterium hva han egentlig ble angrepet av. Hoggormbitt 800 meter over havet i midten av april høres litt usannsynlig ut. Veterinæren fortalte at hun behandlet en annen hund for en liknende snutehevelse bare for noen dager siden. Hun mente at det muligens kan være jordvepsen som er ekstra hissig med giftbrodden denne våren.

5 kommentarer til «Pitbull husky»

 1. Neimen! Stakkars Bror! Det så virkelig vondt ut.
  Får jeg spørre deg: Vi er jo ofte på tur i marka med vår Tara og jeg venter jo bare på at hun plutselig skal bli bitt av huggorm. Sannsynligheten er stor. Men hvor lang tid gikk det fra Bror ble bitt og til du dro til dyrlege?

  1. Hei Kristine! Jeg vet ikke hvor stor sannsynligheten er for at hunder skal oppleve å bli bitt av huggorm, det kommer jo mye an på hvor mye orm det er i området der du går, og hvor nysgjerrig Tara er på snuse og smake på alt hun kommer over. Det tok ganske lang tid før Bror fikk de første pillene av dyrlegen (cortison og antibiotika) – jeg vil tippe 5-6 timer, og da var han allerede veldig hoven og pjuskete. Hovedgrunnen til at det tok så lang tid var at jeg rett og slett var usikker på hva som feilte ham. Han gikk på egne bein i ca 1,5 time etter at han ble bitt, og var egentlig aldri veldig dårlig den dagen. Men morran etter var han veldig sjaber (kastet opp og virket skikkelig dårlig), og jeg lurte noen timer på om det kom til å gå bra. Men det gjorde det heldigvis, og allerede den 2. dagen var det tydelig at han var på bedringens veg. Fire dager etter (i dag) virker han nær 100% restituert, og nå har vi nettopp kommet hjem fra en 2 mils barmarkstur med 10-spann, og Bror gikk med stram line hele vegen :) Det jeg lurer på nå er om han vil få noen seinskader, dvs. nyre/lever skader. Det vil bare tida vise…

   1. Tusen takk for svar! :D Tara er bare 2 år og hun snuser og spiser på ALT! Her vi bor (på Nesodden) har vi møtt på/sett endel huggorm når vi har vært på tur. Særlig i steinrøyser og i overgangen fra strand til skog. Der ligger de og soler seg, svina. ;0)

    Men jeg tror jeg skal be vetrinæren om en boks Prednisolon, sånn just in case. Det vil i hvertfall forhindre de helt store hevelsene og kan jo holde luftveiene åpne i den tiden det tar før vi kommer oss til dyrlege.

    Krysser fingrene for at Bror ikke får noen senskader.

 2. Hei Kjetil,

  Ser ut som hoggorm. Har mye av det her hos oss. Lederhunden ble bit for to dager siden. Tredje offer siden vi flyttet hit. Viktig at hunden settes på dryp for å utvanne giften som ellers samler seg i nyrene og kan gi sein skader. Kortison demper kun de allergiske reaksjonene og antibiotika er fordi tennene til ormene er full av bakteria. Men det er dryppen som hjelper i blodet. Hilsen Gonzo

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.