Ny start for Bluesy

Bluesy er hjemme igjen, fem år etter at hun reiste ut i den store verden.
Bluesy er hjemme igjen, fem år etter at hun reiste ut i den store verden.

Bluesy er tilbake i kennelen min igjen der livet hennes startet sommeren 2008.

Jeg solgte henne som valp noen måneder etter at hun ble født, og siden har jeg ikke hørt stort om livet hennes. Men for noen dager siden fikk jeg telefon fra eieren med spørsmål om jeg var interessert i å ta henne tilbake. Endret livssituasjon og flytting til et nytt bosted gjorde at han hadde bestemt seg for at Bluesy ville få det bedre med å vende tilbake til fødestedet.

Bluesy er datter til Gullet og Togo, og har i hvert fall genene som skal til for å bli en god sledehund.
Bluesy er datter til Gullet og Togo, og har i hvert fall genene som skal til for å bli en god sledehund.

Og nå er hun her. Ei flott og velskapt tispe, godt voksen, men ennå ung nok til å kunne bli en bra sledehund. Trinn og rund, ikke veldig godt trent, men godlynt og harmonisk.

Jeg har hatt litt blandede erfaringer med å overta hunder som ikke har vokst opp og levd livet foran en slede. Men denne gang nølte jeg ikke et sekund. Om hun lar seg omskolere til et arbeidsomt liv undervegs i sporet gjenstår å se, men jeg kjenner flere av søsknene hennes og har to av dem sjøl; Fia og Canis. Det genetiske grunnlaget er utvilsomt til stede, og jeg gleder meg stort til prossessen med å føye henne inn i flokken.

Mamma Gullet (9) og pappa Togo (10) er fortsatt i spannet mitt, men om de forstår at det er en datter de har fått tilbake er jeg neimen ikke sikker på. Men for alt jeg vet har hundene en eller annen fornemmelse av slektskap. Jeg antar i hvert fall at Bluesy sjøl har et minne om at hun har vært her før – hun var fire-fem måneder gammel da hun reiste ut, og etter det jeg har opplevd av hunders hukommelse i andre sammenhenger tar jeg det for gitt at hun kjenner seg igjen på et eller annet vis.

Flott å ha deg her Bluesy – det blir ikke lenge til du skal få være med på din aller første sledetur!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.