Ny kuldeperiode på gang

Ukesvarsel for Folldal fra yr.no. Temperaturvarselet for Folldal lyver alltid når det er såkalt "inversjon" - dvs. at den stillestående kalde lufta synker ned i dalbunnen. Temperaturoversikten ovenfor viser trolig rundt 10 minusgrader feil.

«Sørlig bris, kan hende kuling utsatte steder. Opphold og til dels pent vær. Kaldt.» Fra yr.no/folldal

Og så er vi i gang igjen med å bære ved og sprengfyre. Termometeret forteller at temperaturen krøp ned til ÷39 celsius i natt, og fra andre steder i bygda rapporteres det om ÷42.

Jeg glemte å sette i motorvarmeren i går kveld, og nå er det småkrise her; bilen nekter å starte og jeg MÅ på jobb… Jeg sitter i gyngestolen med beina på en krakk foran vedovnen og venter på at bilmotoren skal bli lunken nok.

Ask trives best utendørs når det er 40 minus...

Det har blitt meg fortalt at det er varslet kaldvær fram til mars. Da er jeg glad til for at jeg slipper å bekymre meg for at hundene må ut på daglige langturer.

Apropos hundene: da jeg våkna i dag tidlig så jeg at Ask hadde kveilet seg sammen i snøen utafor huset sitt. Årsaken er muligens at Søss legger seg i halmen hans, og da foretrekker han heller å ligge ute  under åpen himmel. Men gutten må ha bra pels – det er knapt antydning til liggegrop i snøen der han har tilbrakt hele eller deler av natta i nærmere 40 minusgrader.

Ask er som regel den siste som kryper inn i huset, og den første som kommer ut. At han trives med å ligge ute i snøen ser jeg stadig vekk. Det er bare litt merkelig at det går an å oppleve 40 minusgrader som «komforttemperatur».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.