Snøstorm og snørydding på fredag 13.

Huset på "Vestfronten" i Folldal så temmelig nedsnødd ut i dag.

Snøstorm er ikke vanlig kost i Folldal. Fjellbygda ved foten av Rondane har antakelig et av landets minst dramatiske værforhold, på tross av at bygda befinner seg 750 meter over havet. Folldal har riktignok fått den tvilsomme offisielle statusen som Norges kaldeste sted etter at vi fikk offisiell målestasjon i 2010 (gjennomsnittstemperaturen i desember 2010 var ÷20,8 Celsius…) – men uvær i tradisjonell forstand opplever vi sjelden. Området er et av de mest nedbørsfattige i landet, og når follølene snakker om «styggevær» så må en forhenværende vestlending nødvendigvis trekke diskret på smilebåndet.

Men i dag var det total whiteout her i perioder. Nabohusene kunne såvidt skimtes mens det fokket som verst, og folk våget seg ikke utomhus med mindre det var særdeles påkrevd.

Utover kvelden roet det seg gradvis, og dermed var det til å spa fram hundehus og grave gangveger så hunder og hundeeier kunne komme seg fram i hundegården. Hundene lar seg ikke affisere veldig av kulda, men snøfokket setter de lite pris på. I hvert fall så jeg ikke snurten av en hundesnute hele dagen – men da jeg endelig kom med snøskuffa for å rydde veg i vellinga var det mange logrende haler å se.

Videosnutten nedenfor viser stemninga i hundegården før og etter at mesteparten av jobben med snøskuffe og spade var gjort:

2 kommentarer til «Snøstorm og snørydding på fredag 13.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.