Jomfrutur over stokk og stein

Fia og Ringo baska seg fram over stokk og stein på sesongens jomfrutur foran hundesleden.

Da er vinterens jomfrutur med hundeslede endelig et faktum. Snøfallet det siste døgn har vært akkurat nok til å gi et tynt snølag under sledemeiene, og i dag kjørte vi opp sporet i skogen langs vestsida av Kollutholen. To turer med hundene fordelt på 5-spann, 15 km på hver tur. Ikke all verdens langt i antall kilometer, men for hundene ble det et bra basketak å komme seg fram over stokk og stein, og tidvis gjennom halvmeterhøyt klunger og kjerr – veldig flott ledertrening! Og kanskje aller mest en etterlengtet luftetur etter at hundene har stått i over ei uke på grunn av den trasige isholka vi har hatt den siste tida.

Snødekket på bakken er ikke mer enn akkurat tjukt nok til at det går å komme seg fram, fortrinnsvis med ikke altfor mange hunder foran sleden.

PS: Rundt Kollutholen dagen etter

Erfaringene fra den første sledeturen med to 5-spann søndag kveld gjorde at jeg tok sjansen på å fullføre turen med 8-spann rundt Kollutholen dagen etter. Bortsett fra noen partier med temmelig ulendt underlag ble det faktisk en veldig fin tur – for det aller meste veldig fint føre. Men med tanke på at det er sparsomt med ankerfeste var jeg glad jeg hadde bare 8 hunder (+ gamlemor Gullet, som løp løs foran og etter).

3 kommentarer til «Jomfrutur over stokk og stein»

  1. Vinteren kom også til Hjerkinn i løpet av natta. Rett og slett deilig å komme seg ut på snø igjen :-)
    Fin hjemmeside, denne skal jeg følge!

  2. Når jeg ser poster som dette, tenker jeg instinktivt «Kanskje jeg skulle hatt flere hunder? Og slede?» Den tanken går heldigvis alltid over, men det er like fullt inspirerende å lese teksten og se bildene. Spesielt fordi du kjører veldig low key og ikke noe mas om fart og km og ledergenier og alt. Du gjør det enkelt, og det er hyggelig å se :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.