Vår komplementære verden

Ittens fargesirkel. Bildet viser blant annet at rødt og grønt er komplementærfarger.
Ittens fargesirkel. Bildet viser blant annet at rødt og grønt er komplementærfarger.

I hele mitt bevisste liv har jeg vært et skrivende menneske. Jeg har alltid hatt et ønske om å fortelle historier – og forklare hvordan verden er skrudd sammen.

Men når jeg ser tilbake har jeg en følelse av at det er svært lite av det jeg har skrevet som har vært viktig. Det meste kunne vært usagt.

Dersom jeg skulle peke på én tekst, som burde bli lest – fordi jeg mener den sier noe klokt – så må det være epistelen med tittelen «Politikkens komplementære natur», publisert her på bloggen tidligere.

Samtidig må jeg tilstå at den har sine svakheter og mangler. Budskapet, poenget, kan synes utydelig og tåkete. Det er et foredrag med grøt i munnen. Men det ligger noe i denne teksten, som på nesten mystisk vis sammenfatter alt jeg er og står for som menneske.

Hvis det var ett tema jeg skulle skrive bok om, så måtte det være om min opplevelse av komplementariteten. Alt henger sammen med alt. Motsetninger og paradokser er en helt grunnleggende egenskap ved livet og verden.

Jeg har gjort en liten omarbeidelse av teksten, og håper at den blir lest om igjen, og at den har noen frø som kan spire og gro.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.