Måtte evakuere hundegården

Blåmalte hundehus ble stablet i høyden etter at hundene var evakuert fra hundegården.

Vårløsninga fortsetter med uforminsket kraft i Folldal. De enorme mengdene med is som dannet seg i løpet av vinteren som følge av langvarig sprengkulde i kombinasjon med lite snøfall løsner i store flak og seiler nedover elva og setter seg fast på grunner og i skarpe svinger. Men vatnet presser seg gjennom ismassene eller finner seg nye løp.

Barbara og Emil Inauen måtte evakuere 33 hunder fra hundegården natt til mandag 18. april da den flomstore elva satte hele hundegården under vatn.

Et sørgelig syn: Folla har gått over sine bredder og satt hundegården til Barbara og Emil Inauen under vann.

– Vi våknet på grunn av uvanlig mye bråk fra hundene. Da vi kom ned til hundegården oppdaget vi at vannet sto langt oppover hundehusene, forteller Emil.

Hundene ble inntil videre satt på langkjetting i skogen utafor hundegården mens hundekjørerfamilien venter på at vannstanden skal synke.

– Dette er fjerde gang siden vi flyttet hit at vi må evakuere hundegården. Nå er vi bare nødt til å finne en permanent løsning slik at vi slipper å oppleve det samme flere ganger. Antakelig må vi finne et nytt sted for hundegården høyere opp fra elva, sier Emil.

Ny video fra vårløsninga i Folldal:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.